استفاده از پهپادها در کشاورزی ( روشی نو در مکانیزاسیون کشاورزی )
امروزه از پهپاد ها استفاده زیادی می شود از تصویر برداری گرفته تا عملیات های نظامی و نجات و … اما اینکه بتوان از پهپاد در کشاورزی هم استفاده کرد بسیار جالب به نظر میرسد. استفاده از روش های نوین همچون پهپاد ها برای افزایش بهره وری مزارع کشاورزی امری اجتناب ناپذیر است، این پهپادها برای مصارفی همچون بررسی میزان سلامت گیاهان، سمپاشی گیاهان و نشانهگذاری دامها وسیله ای بسیار موثر برای کشاورزان محسوب میشود، به عنوان مثال پهپادهای ویژه کشاورزی میتوان وضعیت سلامت محصول و آفات احتمالی را بررسی کرده و پس از نشانهگذاری نقاط آلوده و در معرض خطر، زمین کشاورزی را با استفاده از مخازن تعبیه شده روی پهپاد سمپاشی کنند.
سمپاشی و کودپاشی مایع مزارع و باغات توسط دو مکانیزم عمده انجام می گیرد :
1- زمینی (مانند سمپاشی انسانی، تراکتور)
2- هوایی (مانند هواپیماهای سبک و هلی کوپتر)
از معایب روش زمینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تخریب مزرعه و محصول، آسیب شدید و جبران ناپذیر به محیط زیست، آسیب به گونه های مفید جانوری و حتی کشاورزان و خانواده های روستایی ، مصرف بالای آب، هدر رفتگی سم و …
در سمپاشی هوایی، گرچه سرعت عمل بسیار افزایش یافته است امّا بدلیل آثار بسیار مخرب زیست محیطی آنها به حدی است که در سالهای اخیر اجرای آن بطور کل ممنوع گشته است. از طرف دیگر هزینه خرید اولیه، تعمیر و نگهداری و سرویس های دوره ای (Overhaul) پرنده ها در ایران از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
سمپاشی دقیق هوایی توسط ربات های عمود پرواز بدون سرنشین کنترل پذیر (پهپاد) نه تنها از آسیب های روش های سنتی به دور است، بلکه با توجه به قیمت بسیار اندک و خدمات پشتیبانی وسیع و ارزان، انجام عملیات سمپاشی حجم انبوهی از مزارع و باغات در کمترین زمان ممکن توسط آن بسیار مقرون به صرفه خواهد بود .
کاهش مصرف سم و کود مایع
اجرای سمپاشی دقیق از طریق کنترل سمپاشی از طریق رایانه منطبق بر نظر کارشناس و نمودارهای چگالی آفات (کاهش آسیب های زیست محیطی مربوط به افراد بومی و جانوران مفید)
جلوگیری از افزایش تلفات و ضایعات کشاورزی در فرآیند حین تولید؛ در نتیجه ی عدم تماس مستقیم دستگاه و کاربر با زمین و محصول
افزایش سرعت سمپاشی به نسبت روش های سنتی زمینی و بالتبع سودآوری اقتصادی
کاهش بسیار چشم گیر در مصرف آب
همه ما در دوره کودکی خود درباره کشاورزان و زندگی ساده آنها صحبت کرده ایم، اما آیا با توجه به پیشرفتهای نوین صورت گرفته در انواع حوزه های فناوری، حرفه کشاورزان نیز دستخوش تغییراتی شده است یا خیر؟ مسلماً همانطور که در حوزههای دیگر با بهره بری از ابزارآلات نوین سعی در ساده کردن فعالیت ها شده، کشاورزان نیز تغییراتی را در متدهای کاری خود اعمال کرده اند.
- استفاده از پهپادها مشابه تصویر، برای نظارت بر امور کشاورزی، بسیار معمول شناخته میشود.
- یکی دیگر از ابزارهای پرمصرف در صنعت کشاورزی استفاده از دوربینهای حرارتی به همراه پهپاد ها در بررسی بازدهی خاک و تشخیص زمان بازتوانی خاک است. از پهپاد ها برای بررسی و آنالیز حرارتی خاک و کشف آفات نیز استفاده میشود. با استفاده از این دوربینها کشاورزان قادرند با تهیه عکسهایی میزان بازدهی خاک خود را بررسی کنند و همچنین وجود آفات را در خاک محصولات خود به خوبی تشخیص دهند.
- استفاده از گجت هایی برای اندازه گیری ph خاک و تشخیص میزان اسیدی بودن خاک با انجام چند نمونه گیری سریع نیز بسیار رایج است. خوشبختانه در عصر کنونی بسیاری از امور همچون این مورد، به دست خود کشاورزان قابل انجام است.
- گجت هایی نیز برای بررسی توان خاک نیز به بازار آمده اند و به همراه اپلیکیشن مخصوص خود به شما کمک میکنند تا بازدهی خاک را پس از چند دوره کاشت و برداشت بررسی نمایید و در صورت لزوم به بازتوانی آن بپردازید. کشاورزان و دامداران علاوه بر انجام امور عادی کشاورزی در همکاری تنگاتنگ با مهندسین همواره میبایست با آمارگیری برداشت و کاشت و با آنالیز پیوسته محصولات سعی در افزایش کیفیت محصولات داشته باشند
حدود نیمی از “ورودی ها”در کشاورزی (از مایعات تا آفت کش ها، قارچ کش و علف کش ها) به طور معمول هدر می روند، چرا که آنها به مقدار بیشتر از نیاز و یا در محل اشتباه بکار برده می شوند که این امر می تواند فاجعه بار باشد – از شیوع بیماری تا از دست دادن محصول – اما با استفاده از پهپاد در صنعت کشاورزی، کشاورزان خیلی راحتتر و سریعتر در میابند که مشکل گیاهان چیست و خیلی زود با استفاده از مواد شیمیایی صحیح و به میزان دقیق مشکل را برطرف خواهند نمود. آنها از آفت کش ها و قارچ کش ها تنها زمانی که نیاز دارند استفاده می کنند و با کمترین مقدار لازم، که این امر باعث کاهش بار شیمیایی در غذا و محیط زیست و صرفه جویی در هزینه خواهد شد. شاید در یک مزرعه کوچک بتوان امور کشاورزی را تا حدی بدون کمک پهپاد تحت کنترل داشت اما در یک مزرعه بزرگ، بهترین معاون و کمک کار پرنده های بدون سرنشین – پهپادها – خواهند بود.
مثالهایی از این صدمات را میتوانید در عکسهای زیر به شکل نواحی منحنی یا سفید رنگ مشاهده کنید که میتوانند نشاندهندهی بیماری، سمپاشی نامناسب یا حملهی حشرات باشند. اطلاعاتی که از این پهپادها به دست میآید پس از قرارگیری در فضای ابری میتوانند جهت مبارزهی موثرتر و البته به صورت موضعی با مشکلات پیش آمده به کار روند. یکی دیگر از مزیتهای پهپادها این است که آنها میتوانند زمینهای زیادی را تحت پوشش داشته باشند و تقریبا تمامی زمینهای تحت پوشش به صورت همزمان بررسی خواهند شد.
منبع : درگاه اینترنتی مهاجر (رسانه تخصصی پهپاد)