مناطق پرواز ممنوع

HOW TO KNOW THE BANNED AREAS OF FLIGHT

چگونه مناطق پرواز ممنوع را بشناسیم

با توجه افزایش تولید انواع مختلف پهپاد در جهان و استفاده بیش از پیش از این ربات های پرنده، لازم است کلیه خلبانان، اپراتورها و تمام کسانی که به نحوی از این وسایل پرنده به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم استفاده می کنند از مناطق مختلف پروازی، معانی و مفاهیم علائم نقشه ها و مناطق پرواز ممنوع اطلاعات کامل داشته باشند تا از بروز هر گونه مشکل و یا حادثه جلوگیری شود.

همواره تمام خلبانان حرفه ای پرنده های بی سرنشین و پرنده های سرنشین دار قبل از پرواز در منطقه مورد نظر خود ابتدا تمامی شرایط، موقعیت ها و حساسیت های آن منطقه را مورد ارزیابی و سنجش قرار می دهند.

این ارزیابی ها شامل:

  1. بررسی شرایط جوی و وضعیت آب و هوا در مکان و زمان مورد نظر خود.
  2. به روز بودن نقشه ها و اطلاعات ناوبری
  3. موقعیت منطقه و شرایط گذشته و حال آن
  4. آخرین اطلاعیه ها و خبرهای مربوط به آن کشور و منطقه
  5. وضعیت ایمنی منطقه
  6. وضعیت امنیتی منطقه

خوشبختانه بیشتر شرکت های سازنده و تولید کننده پهپاد در جهان به صورت پیش فرض مناطق حساس همانند فرودگاه ها و مناطق نظامی را در محصولات پهپادی خود مورد توجه قرار می دهند به نحوی که بیشتر این محصولات در مناطق حساس و پرواز ممنوع قابلیت پرواز و یا حتی روشن شدن ندارند. اما با توجه به اینکه هر منطقه دارای شرایط اختصاصی منحصر بفرد خود نیز می باشد و از جهت دیگر با توجه مسائل مختلف امکان تغییر در شرایط منطقه نیز وجود دارد، به همین دلیل کلیه علاقه مندان و خلبانان می بایست قبل از هر گونه اقدام به پرواز و تجربه پرواز حتما تمام شرایط منطقه مورد نظر خود را بررسی نمایند و از هر جهت اطمینان کافی داشته باشند. در غیر اینصورت چناچه به دلیل عدم آگاهی، شناخت ناکافی، تجربه کم و یا هر دلیل دیگر دچار مشکل شوند، کلیه مسئولیت ها به عهده خودشان خواهند بود و در برخی موارد ممکن است ضرر و زیان های جبران ناپذیر مالی و اعتباری ببینند.

به همین دلیل مسئولین کشور عزیرمان در ایران مرکزی را به نام مرکز ساماندهی پهپادهای غیر نظامی تاسیس نموده اند تا با اطلاع رسانی و آموزش های اصولی و کاربردی از بروز این گونه مشکلات جلوگیری کنند. این مرکز با برگزاری دوره های مختلف آموزشی پهپاد و اصول ایمنی پرواز تلاش کرده است علاقه مندان این این حوزه را با اصول و مبانی ایمنی پرواز و شناخت مناطق آشنا کند و تجربه پروازی امن و مطمئن را به آنان بدهد. در این دوره های آموزشی شرکت کنندگان با مناطق مختلف پروازی، معانی و مفاهیم علائم نقشه و مناطق پرواز ممنوع آشنا می شوند.

شرکت کارا آمایش نارین کاسپین به عنوان نماینده مرکز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی در استان مازندران، در راستای اهداف خود سعی نموده با نگارش این مقاله شما گرامیان را با مناطق مختلف پروازی، علائم نقشه های مناطق و مناطق پرواز ممنوع آشنا کند. با این حال توصیه میگردد جهت آگاهی بیشتر در دوره های مختلف آموزشی پهپاد و اصول ایمنی پرواز که زیر نظر مرکز ساماندهی پهپادهای غیر نظامی برگزار می شود شرکت نمایید.

منطقه پرواز ممنوع NFZ

 

منطقه پرواز ممنوع (NFZ) به ناحیه‌ای که در آن پهپادها، هواپیماها، هواگردها و کلیه وسایل پرنده اجازه پرواز ندارند گفته می‌شود. تعیین چنین مناطقی مانند تعیین “منطقه غیرنظامی” معمولا با اهداف نظامی انجام می‌شود تا از پرواز و اجرای عملیات توسط هواپیمای نظامی دولت های متخاصم و ناشناس جلوگیری شود. بسته به شرایط تعیین شده برای پرنده ها و پهپادها، واکنش‌های گوناگون حتی سرنگونی در نظر گرفته می‌شود.

منطقه پرواز ممنوع مسئله‌ای مدرن است و تجهیزات پیچیده ای در اختیار دارد و باید آنرا از ماموریت‌های هوایی کلاسیک که تنها برای بیرون راندن جنگنده‌های دیگر کشورها و جلوگیری از دستیابی آنها به اهداف زمینی انجام می‌شوند جدا دانست.

معمولا شرکت های تولیده کننده پهپاد به صورت پیش فرض مناطق پرواز ممنوعرا برای محصولات خود تعریف می کنند اما شما می توانید به کمک برخی نرم افزارها و اپلیکیشن ها آگاهی بیشتری از این مناطق پیدا کنید و در جریان تحولات منطقه نیز قرار بگیرید.

برای آگاهی و شناسایی مناطق پرواز ممنوع می بایست نقشه اطلاعات پروازی به روز شده همراه خود داشته باشید و بتوانید آن را به راحتی قرائت کنید و از علائم آن شناخت داشته باشید. برخی از وب سایت ها این نقشه را در اختیار دارند و به روز رسانی می کند و در اختیار دیگران قرار می دهند.